JÜRİLİ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI SERGİSİ 'VUSLAT'

“VUSLAT”’I SANATÇILARIN GÖZÜNDEN GÖRMEYE DAVETLİSİNİZ

Testici testiyle uğraşır, testi kendiliğinden nasıl genişleyip uzar? Tahta marangozun eline yerleşmiştir. Yoksa nasıl kesilir, nasıl (başka bir tahtayla) uyumlu hale gelir? Elbise, terzinin elinde olur, yoksa kendini nasıl söküp diker. A sona ulaşan! Kırba sucunun yanındadır; yoksa kendi kendine nasıl dolup boşalır? Sen de her an dolup boşalırsın; öyle bil ki Onun sanat avucunun içindesin. Bir gün gözündeki gözbağı kalktı mı sanat, sanatçıya nasıl da âşık olur görürsün. Taklide kapılmadan bakmayı, kendine huy, adet edin; kendi aklını koru, onu düşün (Mesnevi, VI:3334-3344) rubaileriyle bizlere sanatın mahiyetini anlatan Muhammed Celâleddîn-i Rumi’nin bilinen adıyla Mevlânâ’nın bu yıl 748. Vuslat Yıldönümüdür.

Bu kapsamda Üniversitemiz Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi tarafından 7 - 17 Aralık 2021 tarihlerinde Geleneksel Türk Sanatlarının “Çini, Hat, Tezhip, Minyatür, Eski Kumaş Desenleri, Halı-Kilim ve Dokuma” alanlarında yapılan çalışmalar sergilenecektir. Sizleri de “Vuslat”’ı sanatçıların gözünden görmeye davet ediyoruz.

Sergi şartnamesine ve sergi katılım formuna https://www.mgu.edu.tr/sanatgalerisi.html adresinden ulaşılabilirsiniz.

Sergi Düzenleme Kurulu