Tarihçe ve Tanıtım

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Enstitüsü 01.07.2017 tarih ve 30111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7033 sayılı kanunla kurulmuştur.

2018-19 Güz dönemi itibarıyla Üniversitemizin eğitim ve öğretime başlayan ilk fakültesini oluşturan Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesine bağlı olarak Enstitümüzde de Müzikbilimleri Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları faaliyete geçmiştir.

2019-20 Güz döneminden itibaren, İcra Sanatları Fakültesine bağlı olarak Çalgı Eğitimi ve Ses Eğitimi Yüksek Lisans programlarıyla birlikte, Müzikbilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde var olan Müzik Teorisi, Müzikoloji ve Müzik Teknolojileri bölümlerinin her biri için müstakil Tezli Yüksek Lisans programlarına etkinlik kazandırılmıştır.

Enstitümüz bünyesinde faaliyette bulunan tüm lisansüstü eğitim programları, bilimsel ve sanatsal araştırmalar temelinde ülke birikimine somut katkılar sağlama vazifesini, üstün bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirmektedir.

SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
KÜTÜPHANE