3. NEŞET ERTAŞ'I ANMA VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Haber Tarihi: 05-10-2019
3. Neşet Ertaş'ı Anma ve Kültür Sanat Etkinliği

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversitemiz Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinin katkıları ile ‘3'üncü Neşet Ertaş'ı Anma ve Kültür Sanat Etkinliği’ Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Konser Neşet ERTAŞ’ın eserleri ve hayatı ile ilgili belgeselden sonra ‘3'üncü Neşet Ertaş'ı Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ kapsamında ödül töreni ile devam etti.

Programda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Doç. Dr. İbrahim KALIN, Rektörümüz Sayın Prof. Erol PARLAK, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir ALPARSLAN, Üniversitemiz Enstitü Müdürü ve Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Okan Murat ÖZTÜRK ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi Sayın Necmi KIRAN’dan oluşan kurul üyeleri tarafından belirlenen isimlere ödülleri dağıtıldı. Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü Mehmet ERENLER’e, Kültür Sanat Araştırmaları Ödülü Prof. Dr. Sabri YENER’e, Yorumculuk Ödülü Ümit TOKCAN’a, Mahalli İcracı Ödülü Metin ÖGE’ye, Genç İcracı Ödülü Erhan USLU’ya, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Doç. Dr. İbrahim KALIN ile Rektörümüz Sayın Prof. Erol PARLAK birlikte sahne alarak Neşet Ertaş’ın “Neredesin Sen” ve “Beni Eller Gibi Görme” eserlerini seslendirdiler.

Programda ayrıca Bedia AKARTÜRK, Bektaş DOLU, Gülşen KUTLU, Erol PARLAK, Işın KARACA, Muazzez ERSOY, Metin ÖGE ve Ustalar Topluluğu, Mustafa KESER, Özgür Can ÇOBAN, Rafet EL ROMAN, Yavuz BİNGÖL, Erhan USLU, Yıldız TİLBE, YUDUM, ZARA ve Orkun Kutay ÖZDEMİR Neşet Ustanın birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler.

image-37
image-1