DÜNYA AFRİKA GÜNÜ'NE ÖZEL, ANADOLU’DAN AFRİKA’YA KÜLTÜREL ETKİLEŞİM TOPLULUĞU KONSERİ

Haber Tarihi: 27-05-2022

ANADOLU’DAN AFRİKA’YA KÜLTÜREL ETKİLEŞİM TOPLULUĞU KONSERİ NEFES KESTİ.

Üniversitemiz ile Afrika Evi (Africa House) işbirliğinde düzenlenen Anadolu’dan Afrika’ya Kültürel Etkileşim Topluluğu Konseri CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluştu.

Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Erol Parlak’ın yaptığı Konsere Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tuba Nur Sönmez, Afrika ülkelerinin büyükelçileri, diplomatlar ve birçok davetli katılım sağladı.

Sanat Danışmanlığını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serda Türkel Oter’ın yaptığı konserde Üniversitemiz Öğr. Gör. Dr. Elif Nun Gökçe’nin şefliğinde öğrencilerimiz ve Türkiye’de üniversite öğrenimine devam eden Afrikalı öğrenciler sahne aldı.

Anadolu'dan Afrika'ya Kültürel Etkileşim Topluluğu'nda sahne alan öğrencilerden ODTÜ Havacılık Mühendisliği Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Ganalı Emmanuel Quist, etkinliğin kendileri için çok güzel geçtiğini belirterek, "Müzik çok güzel oldu, Türk müziğini çok bilmiyoruz ama bu konser için öğrendik, atmosfer çok güzel, efsane oldu, çok beğendik." dedi.

Konserde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise yaptığı konuşmada "Son 20 yılda Türkiye olarak hem diplomatik hem kültürel ilişkilerimizi farklı bir boyuta taşıdık. Afrikalı öğrenciler, iş insanları ve turistler için ülkemiz önemli adreslerden biri oldu. Bugün ne mutlu ki kıtada 44 büyükelçiliğimiz bulunuyor ve Ankara'daki 37 Afrika ülkesi büyükelçiliğine ev sahipliği yapıyoruz. Bu aynı zamanda dostluğumuzun da önemli bir işareti." değerlendirmesinde bulunarak her yıl verilen "Türkiye Bursları" sayesinde Türkiye'deki üniversitelerde Afrikalı öğrencilerin eğitim gördüğünü, Türkiye olarak bugüne kadar binlerce Afrikalı öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tuba Nur Sönmez "25 Mayıs, bizim Afrika Evi'nin de kuruluş yıl dönümü. 2016'da kurulduk. Hem Afrika Günü'nü hem de Afrika Evi'nin kuruluş yıl dönümünü bugün birlikte kutlamış olduk." ifadesini kullanan Sönmez, katılımcılar arasında Afrika'dan çok sayıda diplomat ve öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Sönmez, "Anadolu'dan Afrika'ya Kültürel Etkileşim Topluluğu"nun ilk konserini bugün icra ettiğini, bu kültürel etkinliklerin devam edeceğini de bildirdi.