MGÜ MÜZİKOLOJİ TOPLULUĞU BULUŞMALARININ İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi: 09-11-2022

MGÜ MÜZİKOLOJİ TOPLULUĞU BULUŞMALARININ İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Müzikoloji Topluluğu tarafından düzenlenen, Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili ve Müzikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Murat Öztürk’ün konuşmacı olarak yer almasıyla gerçekleştirilen MGÜ Müzikoloji Topluluğu Buluşmalarının birincisi rektörlük zemin kat toplantı salonunda düzenlendi.

“Dünyayı Daha İyi Anlamanın Bir İmkânı Olarak Müzikoloji: Kavramlar-Yaklaşımlar” konusunun ele alındığı konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Özden, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Barış Karaelma ve Prof. Dr. Zafer Kurtaslan katılım sağladı. Prof. Dr. Öztürk konuşmasında; dünya ve Türkiye’deki benimsenen müzik teorisinin inşasında yer alan düşünce ve yaklaşımlardan da bahsederek, önemli düşünce ve bilim insanlarından da söz etti. Konferans üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.